Τι δεν πρέπει να καθαρίσετε με το χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας αποτελεί την πιο χρήσιμη επιλογή στην κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό. Χρησιμοποιείται για τον στιγμιαίο καθαρισμό επιφανειών, χεριών αλλά και για γενικές δουλειές στο σπίτι. Υπάρχουν όμως 4 πράγματα, που δεν πρέπει να καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας, διότι μπορεί και να τα καταστρέψετε!

1. Ξύλινα έπιπλα

Το χαρτί κουζίνας ίσως και να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας καθώς διαθέτει τραχειά επιφάνεια. Σε συνδυασμό με τα μικροσωματίδια σκόνης, που διαθέτουν όμοια τραχειά επιφάνεια, ίσως να δημιουργήσετε μικρές γρατζουνιές κατά το ξεσκόνισμα. Προτιμήστε πανάκια μικροινών για να προστατέψετε τα έπιπλά σας.

2. Κρύσταλλα φακών

Με πιο απλά λόγια…τα γυαλιά ηλίου ή οράσεως. Το χαρτί κουζίνας είναι αρκετά σκληρό σε σχέση με τα πανάκια που δίνονται από το κατάστημα με τα οπτικά για να τα καθαρίζετε. Προτιμήστε μαλακά υλικά, καθώς το υλικό του κρυστάλλου είναι πολύ ευαίσθητο και τραυματίζεται εύκολα.

3. Χαλιά

Ο καθαρισμός των χαλιών, των υφασμάτων και των σκουρόχρωμων ρούχων, δεν είναι εφικτός με το χαρτί κουζίνας, ακόμη και για ένα τοπικό λεκέ. Το χαρτί είναι πολύ πιο απαλό από το χαλί και θα κομματιαστεί πολύ εύκολα, ειδικά αν επιλέξετε να το νοτίσετε και με νερό για τον ευκολότερο καθαρισμό. Το βρεγμένο χαρτί θα μπλεχτεί στις ίνες του χαλιού, με αποτέλεσμα να κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη. Προτιμήστε ένα λευκό πανί, και ειδικό υγρό για συγκεκριμένους λεκέδες ώστε να μην καταστρέψετε το προϊόν σας.

4. Οθόνες

Όλα τα νέα τεχνολογικά μέσα, είναι πολύ ευαίσθητα στην επιφάνεια θέασης. Για να μην καταστραφούν προτιμήστε να μην χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για τον καθαρισμό τους, καθώς θα αφήσουν χνούδι επάνω στην επιφάνεια.  Προτιμήστε πανάκι με μικροίνες, ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέυ για οθόνες.

Πηγή: Polihome.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφή στο Newsletter

Agiovlasitis

Θέλεις να λαμβάνεις τις καθημερινές μας προσφορές καθώς και

κουπόνια αγορών; Κάνε τώρα εγγραφή!

Η εγγραφή ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε!

Υπήρξε πρόβλημα με την αποστολή του αιτήματος. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.

Δέχομαι να λαμβάνω ειδοποιήσεις και μηνύματα από το All for Home με προωθητικό υλικό και διαφημίσεις,